Ако детето ви хване в спалнята (Част 2)

1469
Ако детето ви хване в спалнята (Част 2)

Вратата заключихте ли?

Детето идва в спалнята през нощта ... и ви сварва с мъжа ви в най-неподходящия момент. Какво да правим? Трябва ли да говорим с него за това какво се е случило? Как да се държим в такива случаи?

В първата част на материала говорихме за малките деца и че най-важното при тях е да не се изплашат от това, което виждат. Стигнахме до възраст 7-10 години, когато детето вече знае какво е секс и може спокойно да си поговорите с него за това.

Далеч не всички деца обаче знаят, че секс не се прави само за зачеване на деца, но и за удоволствие. Не е необходимо да наблягате върху това, но ако изведнъж детето ви започне да ви пита кога ще ви порасне коремът, може спокойно да му обясните, че това не е толкова просто.С тийнейджърите, разбира се, е по-сложно. Те вече знаят всичко, но проблемът е в това, че родителите на повечето тийнейджъри вече “са възрастни”. И самато мисълта за това, че те тези “стари хора” са способни да правят секс може да предизвика най-противоречиви чувства в съзнанието на тийнейдъра - от изненада до срам и дори отвращение.

15-годишният син на една приятелка дълго време беше в ужас поради факта, че “вече не младата”, 35-годишната му майка чака дете. “Вие с татко какво, още ли правите онова?” - се възмущавал той. И чак след няколко дълги разговора отношенията в семейството им се изгладиха.

На 13-16 години с детето трябва да се води разговор “като с равен”, без притеснения и срам от страна на родителите. Може с момчето да поговори бащата, а с момичето - майката. Може просто да се извините, че се е получило така и да му обясните, че когато хората са заедно от толкова много години, продължават да се обичат и това е прекрасно, а сексът е просто един от изразите на любовта.Вие тях...

Когато децата пораснат, по-голяма е вероятността не те вас, а вие тях да “хванете в крачка”. Например - когато мастурбират. Да, в мастурбацията няма нищо лошо, единодушни са психолозите и сексолозите. Така че на-доброто, което можете да направите, е да си аддете вид, че нищо не сте забелязали, че нищо не сте разбрали. В противен случай смущението и срамът са неизбежни, каквато и тактическа форма на поведение да изберете. И занапред да ви е за урок: винаги чукайте, когато влизате в банята или в стаята на тийнейдъра си.

А какво да правим, ако сварим истинска секс сцена?

Ако се разровите във тийнейджърските сайтове и форуми, ще намерите мого теми със заглавие “нашите ме хванаха на калъп”. Самите тийнейджъри обсъждат случките със смесени чувства на скрита гордост (“да, аз вече съм възрастен и самостоятелен”) и смущение (“не мога да погледна майка си в очите”). И повечето от тях изпитват облекчение след разговор с родителите си (“майка ми е върхът - всичко разбра”, “”на другия ден говорихме за това съвсем честно, баща ми ми даде пакет презервативи и се пошегува, че още му е рано да става дядо”). И така - ако комедийната ситуация “родителите се прибират вкъщи” е станала реалност, да четем конско е вече малко късно. Затова най-добре е сериозно да поговорим по въпросите за контрацепцията, за да избегнем последствията от съветите на приятелките за “таблетка аспирин във влагалището”, да разобличим мита за “първия път няма опасност от забременяване” и въобще - да покажем на детето си, че сме му приятел.Коментари

Коментар: 1
СЕКС

Хванаха ме да правя секс гола! Детето ми не видя чисто голи! После отиде при татко си и му намуши пишката му в гъза й! Изгони ме от стаята!ОМГ!


  • 1

Добави коментар