9 причини да подарите пътешествие вместо вещ

153
9 причини да подарите пътешествие вместо вещ

Забравете за поредната вещ, която ще купите от близкия магазин

Ако партньорът в живота ви има скоро рожден ден или просто искате да го изненадате, забравете за поредната вещ, която ще купите от близкия магазин! Защо ли? Сега ще ви обясним.

Можете ли да оспорите следното: радостта от купуването на нова кола или телефон с времето утихва, а впечатленията и знанията, с които едно пътешествие може да ни дари, остават завинаги. И понеже чистите твърдения често не са достатъчни, сме ви подготвили няколко убеждаващи причини в полза на пътешествията.

1. Струва си да опознаете останалия свят
Съвременният динамичен начин на живот понякога ни изолира от света около нас. Всеки ден ставаме и от дома си, отиваме направо в офиса. Поспрете, успокойте се, хванете глобуса в ръка и посочете с пръст – време ви е за приключение!

2. Посетете приятели и роднини
В момента не разполагаме с официална статистика, но няма да оспорите твърдението, че всеки българин има роднини или приятели в чужбина. Време е да осъществите дългоочакваната среща с обичаните хора!

3. Никога не е късно да научиш нещо ново
Едно е да разглеждаш туристически справочници и да четеш книги за градове, забележителности и народи, а съвсем друго да отидеш там на място. Само вдишвайки въздуха на чуждия град, можете да вникнете и опознаете културата и историята му.

4. Кажете „да” на природата
Да пътешестваш не означава задължително да напуснеш границите на страната си. Използвайте потенциала на родината си и се порадвайте на разнообразната й природа. Само два дни, прекарани в планината, например, ще ви заредят с нови сили и идеи за работа, ще подредите мислите си и ще посветите част от времето си на семейството.

5. Почивка от децата
Понякога човек изпитва нужда да избяга от обичайното си ежедневие, да се поразпусне и да се отдаде на любимите си занимания. Не се съдете за тези копнежи! Два-три дни на брега на морето ще са напълно достатъчни, за да ги изпълните, като това няма да ви направи лоши родители!

Вижте още: 5 идеи за безплатна почивка

6. Почивка с децата
Съвместната почивка скрепява семейството, а спомените от нея са безценни.

7. Пътешествие за спорта
Честа практика е почивните дни в годината да бъдат използвани за това, което не ни се удава да практикуваме в работните дни – хобито. И по-точно – спорта. Разходки, катерене, ски, колело и т.н. Движението е гаранция за здраве, не го пренебрегвайте!

8. Пътешествията ни карат да оценяваме собствения си живот
В контакта с непознати култури започваме да разбираме себе си по-добре. Не вярвате? Пробвайте!

9. Пътешествията обогатяват отношенията
Съвместната разходка из непозната местност и разговорите на всевъзможни теми могат да направят много повече за връзката ви, отколкото предполагате. Новите впечатления изпитват чувствата и разкриват непознати страни у партньора.Добави коментар