9 дни годишно стрес

58
9 дни годишно стрес

Тревожим се за парите, килата...

Стресът ни завладява по 36 минути на ден. Това са общо девет дни в годината, или година и половина за целия живот, изчислиха специалисти на британската кампания против рака "Евримен", съобщи в. "Дейли мейл".

На първо място сред причините за безпокойство е скъпотията. На второ е рутинността на живота, а на трето – излишните килограми. Следват тревогите за дълговете, остаряването, липсата на финансова сигурност, работата.

Наднорменото тегло е по-голяма причина за стрес от здравословните проблеми. Безпокойствата за здравето са едва на 12-о място, след тревогите в любовния живот. Четирима от всеки десет запитани се притесняват от дълговете си.

25% страдат от скуката, а 20 на сто се притесняват за здравето на близките си. "Парите доминират в тревогите на хората. Интересно е, че цените на бензина имат приоритет в мислите ни пред любовния живот", казаха от "Евримен".

Голямата тревожност пречи на хората да се концентрират в работата си, те не могат да спят, стават раздразнителни и се карат с близките си. Всеки десети анкетиран е признал, че се чувства стресиран повече от два часа на ден. Всеки втори пък има толкова много безпокойства, че те се отразяват на здравето му.

Почти половината анкетирани признават, че не могат да спрат да се притесняват. 30 процента казват, че от тревоги са се депресирали, а 10 процента, че проблемите се отразяват на отношенията им с близките.

Що се отнася до начините за освобождаване от ежедневния стрес, всеки шести казва, че го прави с чаша вино, а всеки пети се отпуска пред телевизора, пише БТА.Добави коментар