7 целувки на ден

137
7 целувки на ден

И 2000 за година

Средният европеец се целува средно по седем пъти на ден и повече от 2000 пъти на година, показват данни на Френския национален институт за демографски изследвания, цитирани от БГНЕС.


Има целувка, която остава завинаги в паметта на човек – първата целувка, която винаги е стресираща, ако е с непознат и приятна, ако е с приятел. Учените направили експеримент, за да открият какво процеси се случват в тялото на момчето и момичето ако те се познават и ако са напълно непознати, а се целунат.

По време на целувката учените направили електрокардиограма на сърцето, която е индикатор за промяна на сърдечната честота. С непознат пулсът значително се ускорява. Но защо целуването е нещо толкова приятно? Ако проследим това, което се случва в човешкото тяло, ще видим, че милионите нервни окончания по устните предават информация до някои центрове на главния мозък. Ето защо докосването или целувката по устните води до сексуална възбуда.
 

Първата целувка голяма част от хората изживяват на 14 години, показват проучванията. Всеки десети започва да се целува на 10 годишна възраст. За 12% от момичетата първата целувка и първия сексуален опит се случват едновременно.
 

Какво ни подтиква да целунем човек от срещуположния пол?

Психолозите смятат, че на първо място от любопитство и желание по-бързо да станат възрастни. Ако за мъжете докосването на устните е "просто целувка", за жените тя е критерии за определяне на съвместимост между двама души. Момичетата я използват като задълбочен анализ на партньора, докато той докосва устните им.


Целувките могат да са както причина за започването на една връзка, така и причина за тяхното разпадане. Сензационно проучване на хиляди анкетирани показва, че за 90% от хората първата целувка е по-важна от първия сексуален контакт. Защо тя е толкова запомняща се и за двата пола психолозите все още не могат да определят.
 Добави коментар