7 начина да отгледате успешни деца

299
7 начина да отгледате успешни деца

Родителите до голяма степен са в основата на бъдещите успехи и неуспехи на своите деца

Родителите до голяма степен са в основата на бъдещите успехи и неуспехи на своите деца, независимо дали го осъзнават или не.

Вижте още: Как да отгледате милиардер, съвети от бащата на Марк Закърбърг

Ето седем неща, на които да учите децата си, за да повишите шансовете им за успех в живота:

1. Давайте им домакинска работа

Доказано е, че децата, които са вършили домакинска работа вкъщи, много по-добре работят в екип, по-съпричастни са и са много по-способни да извършват задълженията си самостоятелно.

2. Учете ги да общуват

Децата със социални умения е много по-вероятно да завършат колеж, в сравнение с тези, на които им липсват подобни. Тези деца също така са с по-голям шанст да си намерят работа на пълно работно време до навършване на 25-годишна възраст.

3. Имайте по-високи очаквания

Родителите с очаквания задължително децата им да учат в колеж успяват да прехвърлят тази амбиция и върху тях. Деца с такива родители е много по-вероятно да завършат колеж. 

Според изследването майки, завършили колеж, с по-голяма степен на вероятност ще отгледат деца, които ще направят същото.

4. Развивайте математическите им умения от рано

Да развивате математическите умения на децата си допринася не само за бъдещи постижения в математиката, но също така и за успехи в областта на другите точни науки. В свят на високи технологии това може само да е от полза за тяхното бъдеще.

5. Насърчавайте ги да ценят успеха пред това да избягват провалите

Децата, които се учат, че са успели заради техните усилия, изграждат много по-добър начин на мислене от тези, на които се казва, че успяват заради вродената им интелигентност.

6. Примерът на родителите

Следването на модели на поведение подсказва на децата какво е подходящо и какво не. Ето защо е важно с какво се занимавате, какво е вашето поведение към околните, какви са вашите обичайни действия и в какво вярвате. Започнете от себе си, за да отгледате успешни деца.Добави коментар