60% от жените завиждат…

119
60% от жените завиждат…

… на колегите си мъже

Независимо от всички мерки, взети срещу дискриминацията на жените на работното място, все още 60% от тях се чувстват пренебрегнати в офиса, а 58% смятат, че мъжете получават по-добро отношение. Британски експерти изнесоха нови данни за отношението към мъжете и жените на работното място.

Направената анкета установи, че една трета от представителките на нежния пол (33%) поне веднъж са били дискриминирани в работата си, като причина за това е възрастта. Според тях много често годините са по-важни от професионалните умения и квалификация, което рядко се среща при мъжете.

Почти половината от дамите (44%) се оплакват, че колегите им редовно пускат нецензурни коментари, а 60% са подложени на подигравки заради наднорменото им тегло. Това не пречи на 78% от жените да споделят, че външният вид им е помагал да постигат по-лесен успех в кариерата, а 58% от британките предпочитат да имат жена началник.

Междувременно друго проучване показва, че жените, които имат добри отношенията с колегите си, се радват на по-дълъг живот и по-рядко боледуват, отколкото онези, които живеят по-дълго, в сравнение с онези, в чиито офиси цари напрежение и ненавист.

Тази тенденция е най-силно изразена при жени на възраст между 38 и 43 години. Интересното е, че този ефект не е характерен при отношенията с ръководството във фирмата.

Това, преди всичко, е свързано с определена психологическата атмосфера, която се появява, когато жената се разбира с колегите си, разчита на тях и може да очаква помощ от тях в трудни ситуации.Добави коментар