6 съставки на здравия брак

234
6 съставки на здравия брак

Дали имате всичките?

Успешният и вечен брак има шест основни съставки, установиха американски специалисти от институт в щата Джорджия.

В основата на трайното партньорство са физическо привличане, уважение, удоволствие, наслада, доверие и съпричастност. Когато тези компоненти присъстват в семейството, бракът ще бъде здрав и дълготраен.

Учените направили анкета сред 2000 двойки в САЩ, които трябвало да отговорят на шест въпроса. Първата част на теста разкривала какво вълнение, емоция и страст има във връзката.След това участниците отговорили на въпроси за уважението на партньора и има ли комуникация между двамата. Анкетираните били помолени да оценят способността да изслушват половинката и да не я прекъсват по време на разговора.

Мъжете и жените споделили колко често се глезят с романтични вечери, вярват ли един на друг, споделят ли мечтите си. Последният, шести въпрос бил свързан с ключовата съставка съпричастност, пише БГНЕС.

Резултатите показват, че двойките с дълъг брак помагат на половинката във всяка ситуация и разчитат на тяхната помощ при нужда. Двойките, които отговорили положително на всички шест въпроса, ги чакат трайни и здрави взаимоотношения.

Само един отрицателен отговор е показател, че в бъдеще любовта може да охладнее.Добави коментар