6 правила, за да стане детето успешно и богато

575
6 правила, за да стане детето успешно и богато

Започнете да ги спазвате отсега

Няма нито един родител, който да не мечтае детето му да се превърне в богата и успешна личност. За да гарантирате този развой на нещата, предлагаме ви да последвате тези 6 правила. Те са своеобразни навици, които е важно да предадем на децата от най-ранна възраст.

1/ Навици на самообслужване

Според Джули Литкот-Хеймс, ексдекат на университета Станфорд, децата от детство трябва да бъдат приучени да извършват домашните задължения. Ако им възлагате тези задачи, то вие затвърждавате в ума им мисълта, че трябва да дадат своя принос за общото благополучие на семейството.

Експертът смята, че хората, които активно са помагали на своите родители с домакинската работа, като възрастни по-добре сътрудничат с колегите, по-отговорни са.

2/ Социални навици

Изследователи от университета Дюк в Пенсилвания в продължение на много години са наблюдавали над 700 деца, стартирайки от годините в детската градина до навършването на 25 години. Те установили интересно нещо – ако в предучилищна възраст детето има добри навици на общуване с другите деца, то като възрастен по-лесно осъществява контакт и умее да се договаря.

3/ Хармонични отношения между родителите

Ако в семейството има конфликти между майката и бащата и те се смятат за норма, детето е възможно след това да няма успешна кариера. Така твърдят група учени от университета в щата Илинойс.

4/ Ранно обучение по математика

Мащабно изследване от 2007 г., проведено на територията на САЩ, Канада и Англия, сочи, че ранното запознаване с математиката дава преимущества на детето в бъдещото му кариерно развитие и материален просперитет.

5/ Отношение към провалите

В продължение на няколко десетилетия психологът от университета в Станфорд Карол Двек е изучавал отношението към успеха и провала и стига до интересни изводи.

Някои хора смятат, че характерът, интелектът и творческите способности са нещо, което не може да се промени. За тези „фаталисни“ основното в живота е да избягват неудачите и провалите. Други хора са на мнение, че проблемите са повод и възможност да се усъвършенстват, дори рискувайки да излязат от зоната на комфорта.

6/ Работата на майката

По данни от изследванията на Харвардската школа по бизнес дъщерите на работещите майки са по-склонни в бъдеще да заемат ръководни постове и да заработват повече от връстниците си. Колкото до синовете, за да отгледате успешно момче, трябва да посвещавате около 7 часа седмично на възпитанието му и повече от 25 минути в грижа за дома.Добави коментар