6 навика, укрепващи брака

138
6 навика, укрепващи брака

Да си женен е трудна работа

Да си женен е трудно и изисква всекидневна упорита работа, ако искате да запазите добрите отношения в брака. За целта психолози съставиха списък с няколко полезни навици на семейните двойки, които могат да укрепят любовното гнездо.

На първо място, не се опитвайте да се промените един друг. Едно от най-важните условия за щастлив брак е игнорирането на малките несъвършенства на половинката. Вместо да се опитвате да променяте партньора, съсредоточете се върху силните му страни.

Второ, трябва да представяте желанията си под формата на молба, а не на заповед. Това увеличава самочувствието на партньора и убеждението, че разчитате на него, когато имате нужда от помощ.

Трето по важност е да не припомняте постоянно отрицателните моменти от миналото. Припомняйте си един на друг положителните емоции, като първата целувка или раждане на детето, съветва БГНЕС.

Четвърто, пето и шесто по важност са доверието, сигурността и опората за партньора, които трябва да са сред основните елементи на една връзка.Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар