6 лесни начина да отслабнем

96
6 лесни начина да отслабнем

След празниците

Вестник "Индипендънт", цитиран от Нова телевизия, предлага шест лесни начина да се справите с излишните килограми, които сте качили по време на празниците.

1. Поддържайте дневник с изядената през деня храна. Това ще ви помогне в две посоки: първо, ще ви подсети преди колко време сте яли за последно, и второ – ще ви даде представа какво количество храна изяждате.

2. Пийте повече течности. Повечето диетолози съветват да изпивате по чаша вода, когато ви се прияде. Често жаждата се бърка с глад. Добре ще е също да замените калоричните напитки с вода.

3. Лишете се от захарта. Например, пийте чая си без традиционните лъжички захар. Така ще се почувствате много по-енергични.

4. Движете се повече. Приложенията, които изчисляват броя на стъпките, са много полезни. Здравните експерти съветват да се енергично ходене поне по 30 минути на ден.

5. Използвайте стълбите вместо асансьора. Изкачването по стълбите е изключително полезно, посочва вестник "24 часа".

6. Спете повече. Според изследователи от университета в Пенсилвания, сънят играе важна роля за килограмите. Според тях достатъчно е да не спите само няколко нощи, за да натрупате излишни килограми.Добави коментар