5 съвета за обезопасяване на дома

118
5 съвета за обезопасяване на дома

Когато сме в очакване на бебето

За всеки дом обезопасяването включва различни неща. Не можем да гадаем, затова днес ще ви предложим няколко неща, за които трябва да имате представа.

За стените в детската стая препоръчваме да изберете боя, а не тапет. Последният лесно се надрасква, къса и т.н. Колкото до боята, тя лесно се „преправя“ и т.н. Винаги може да ви хрумне нещо творческо.

Когато купувате боя, стремете се тя да е по-щадяща и да не съдържа агресивни химикали. Попитайте продавачите в магазина.

Когато избирате мебели, заложете на еко материали. Натуралното дърво е най-подходящо. Този материал има няколко преимущества: дълъг срок на служба, приятен е на пипане и е унивестален за всеки стил интериор.

Не се скъпете, когато задължително искате да сложите килим на пода. Нека да е от натурални вълнени влакна. В най-лошия случай да съдържа поне 50% естествени материали.

Този тип подово покриете удържа прахта в себе си, не й позволява да се вдига във въздуха при най-малкото движение на детето. Освен това петната и мръсотията по-лесно се отстраняват.

Когато обикаляте по магазините да избирате текстил за детската стая, нека той да е качествен. Избирайте лен и памук с минимална добавка на синтетични материали.

Неудачно подбраното осветление може негативно да се отрази върху зрението на детето. Нека то бъде достатъчно ярко, че детето добре да различава предметите, да чете и да играе развиващи игри с неголеми детайли.Добави коментар