5 полезни съвета за пролетното почистване

635
5 полезни съвета за пролетното почистване

Времето навън и датата на календара показват очевидното - време е за пролетно почистване.

Времето навън и датата на календара показват очевидното - време е за пролетно почистване. Но обикновено то отнема доста време, коства много нерви и усилия. Най-вероятно самата мисъл за предстоящото ви напряга. Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат в неизбежното почистване:

Варовиковите петна по батерията на мивката

Има безброй препарати, които могат да я изчистят, но вие вече имате един - виненият оцет. Просто накиснете в оцет една кърпа и увийте батерията. Оставете да действа в продължение на час.

Премахване на петна от килим

Да се пере килим не е лесно, но можете да го направите и в домашни условия. Нужни са само амоняк, топла вода, стара кърпа и ютия. Смесете водата и амоняка, нанесете сместа върху килима и сложете кърпата върху ютията. "Изгладете" килима. Повторете всичко това, докато петното изчезне, съветва Дарик радио.Избелване на стари възглавници

Нужни са ви прах за пране, прах за съдомиялна и боракс. Смесете всичко това и накиснете възглавницата в леген с топла вода и тази смес за половин час.

Лошият мирис от канала

За да се избавите от него са ви нужни две съставки - оцет и лимон. Във форми за лед сложете малко парче резен лимон и допълнете с оцет. След като се замразят, може да сложите по няколко върху сифона на мивката.

Почистване на душа

Просто напълнете найлоново пликче с оцет и го завържете с помощта на ластик около душа или слушалката. Оставете го така за час.

Добави коментар