5 пъти „за” многодетността

213
5 пъти „за” многодетността

Какво пропускат родителите на само едно дете

В наши дни решението да създадем многодетно семейство зависи от няколко фактора. Водещият обаче, този, който чуваме от послемите да имат поне три деца, е щастието.

Какви са плюсовете на многодетността?


1. Женска самореализация – природата е заложила така, че жената да дава живот. Майчинството придава особена женственост и мекота, а присъщата на жените енергичност естествено се насочва към износването, отглеждането и възпитаването на потомците. В противен случай, тази естествена енергия не може да бъде изразходвана и се натрупва неудовретворение от живота, смятат специалисти. Според тях именно последното – неудовлетворението от живота може да предизвика развитие на депресия.

2. Забременяването, когато е многократно, все повече намалява риска от развитие на онкологични заболявания на яйчниците, матката и млечните жлези.

3. Адекватното отношение между членовете на голямото семейство влиe благоприятно върху всички деца – по-големите помагат при възпитаването на по-малките, учат се да се грижат за другите хора, да осъзнават своите отговорности, а пък по-младите, подражавайки на по-големите братя и сестри, по-бързо усвояват битовите навици и по-добре се справят в училище. Децата в многодетното семейство по-добре се адаптират в обществото и по-лесно намират общ език с другите хора.4. Родителите, възпитаващи три и повече деца, умеят да коригират своите грешки, допуснати при отглеждането на по-големите деца. Те не ги повтарят при възпитаването на по-малките деца. При семейства с едно дете този процес на корекция липсва.

5. Децата от многодетно семейство са по-добре подготвени за създаването на собствено семейство. Освен това проучвания сочат, че в многодетните семействата момчетата по-добре усвояват „женската” работа в дома, а момичетата отрано се научават да се грижат за другите членове на семейството.Добави коментар