5 парка от цял свят за деца и възрастни

432
5 парка от цял свят за деца и възрастни

Това лято се очертава супер забавно!

Когато се замисляме какъв да бъде маршрутът на нашето пътешествие, добре е да вземем предвид интересите на детето. Затова трябва да проучваме държавите, в които предстои да отидем, от гледна точка на това – дали са вълнуващи за децата.

Предлагаме на вниманието ви 5 парка в различни точки на планетата, които със сигурност ще се харесат на децата, независимо от възрастта. В света има много интересни паркове, но ние подбрахме само няколко – това са най-посещаваните!

Дисниленд
Безапелационно един от най-прочутите паркове за развлечение. Наречен е в чест на създателя на Мики Маус – Уолт Дисни. По улицата на парка ще видите всичките познати герои от детството ви, сред които Мики, Гуфи, Доналд Дък.

В момента в света има пет Дисни парка. За един от най-добрите се смята този в Анахайм. Препоръчваме ви и този в Париж.

ЛеголендЛеголенд – това е най-посещаването място в Дания, след Копенхаген.

За построяването на парка са били необходими повече от 60 млн. пластмасови хутли. Замъците, дърветата, рицарите, пиратите, всичко, което се изправи на пътя ви – то е построено с такива тухли.

Юнивърсъл ПикчърсПаркът в Лос Анджелис е място, което не само е развлекателно, но и познавателно. Посетителите могат да се разходят из местата, където се снимат част от кадрите в прочутите филми. Можете да станете „участник” в стихийно бедствие – наводнения, пожари, авто- и авиокатастрофи. Разбира се, става дума за спецефекти и вълшебството на киното.

Порт Авентура
Този парк се намира в Испания и разказва историята на различни култури – Средиземноморие, Мексико, Китай, Полинезия, Дивия Запад. Гвоздей на програмата е гигантският аквапарк в стил Карибски басейн.

Долината на ВеселиетоТя се намира в Пекин – представлява удивително приказен парк. Източният му колорит не може да ви накара да го замените за друг парк! Тук можете да срещнете персонажи от национални китайски приказки, филми и анимационни филми. Освен това паркът се отличава с изобилие от акробати и фокусници.

Най-популярният атракцион е „Атлантида” – пресъздаден е потъналият град, като декорациите буквално поразяват въображението на децата.Добави коментар