5 неща в дома, които носят щастие

601
5 неща в дома, които носят щастие

Щастието се крие в малките неща

Щастието се крие в малките неща. Само защото къщата ви е чиста, не означава, че се чувствате щастливи в нея. Според някои проучвания, свързани с декорацията на дома, до голяма степен от значение, за да се чувстваме добре, са цветовете, миризмите и аксесоарите, които ни обграждат.

Има елементи в дома, които според някои хора носят истинско щастие, а според други - това са небивалици. Други хора пък смятат, че подобно на дрехите и бижутата, така и къщите ни "попиват" от енергията ни. 5 неща, които носят щастие в дома, събра Darik News:

1. Снимки на приятели и членове на семейството

Университетът в Портсмут, Великобритания е установил, че семейните фотографии навяват позитивни спомени и спокойствие.2. Дневник

Проучване, което е публикувано в Psychological Science сочи, че воденето на дневник всеки ден отпуска хората и ги прави по-щастливи. В дневника човек записва миналите си изживявания и спомени, но също може да си записва нови идеи, мечти и желания, които иска да постигне в определен срок.

3. Ароматни свещи с мирис на ванилия

Според проучване, публикувано в академията на Оксфорд, ванилията има успокояващ ефект върху хората. Приятният аромат се препоръчва за отпускане. Може да пробвате не само със свещи, но и с етерични масла.

4. Дръжте живи цветя в дома си

Не само, че придават по-завършен и красив вид на дома, но носят щастие. Проучване, проведено от университета Рутгерс в САЩ, твърди, че истинските цветя имат терапевтично действие върху хората и ги правят по-щастливи и спокойни.

5. Боядисайте стаите в дамо си в зелено

Според проучване, проведено от университета Vrije в Амстердам, зеленото е изключително подходящ цвят за помещенията в дома, например за хола или спалнята. Този цвят предизвиква най-много позитивни емоции в човек. Може обаче да направите друго: добавете цветни елементи в зелено - малка нощна лампа, килим, ваза. Отново ще внесете малки цветни елементи в зелено, които ако не друго, то със сигурност ще внесат лятно настроение в дома.

Добави коментар