5 начина за прогонване на негативните мисли

502
5 начина за прогонване на негативните мисли

Които наистина ще ви допаднат

Един от препоръчителните начини за справяне с негативното мислене е да насочим усилията съм към главните причини за отрицателните мисли. Те може да са много, но трябва правилно да определите откъде се появяват тези мисли и след това да изберете подходящия начин за неутрализиране.

Способ №1

Например, ако лошите мисли идват често от средствата за масова информация, в този случай престанете да гледате телевизия и особено новините, които ви развалят настроението. Ако източни на негативни размисли са ваши приятели и близки, помолете ги да не разговаряте повече с тях на неудобните теми. Избавайки се от източника на отрицателните мисли, вие убивате проблема още в корена му.

Способ №2

Ще ви е от полза и друг начин за справяне със задачата на настоящата статия. В момента, в който в ума ви се прокарва негативната мисъл, трябва да преувеличите до такъв абсурден размер, че да ви се стори смешна и нелепа.

Всъщност, лошите мисли започват да ни действат само в случите, когато реагираме на тях.  Например, силно преживявате факта, че са ви скъсали на изпит. Представете си такава ситуация – влизате в аудиторията и казвате силно и ясно, че нищо не сте научили. Преподавателят изважда изпод бюрото автомат и започва да стреля по вас, тъй като сте дошли слабо подготвени. Не се ли почувствахте по-добре сега?

Способ №3

Можете да пробвате да смените отрицателните мисли с положителни. Ако в главата ви се въртят ненужни мисли, моментално помислете за нещо хубаво. Може да бъде нещо съвсем абстрактно като любов, приятелство, здраве и т.н.

Способ №4

Следващият метод включва в себе си всички предходни. Трябва да премахнете отведнъж лошата мисъл – в момента, в който ви е дошла наум. Не е важно какво ще изберете  – замяна, абсурд или противоположна мисъл. Главното е  ведната, на момента, на секундата да я премахнете от ума си!

Способ №5

Заемете се с нещо. Трудно е да правим нещо, когато лошите мисли се въртят една след друга в главата ни. Но е желателно с упорство да започнете да правите нещо. Тази тактика помага в 95 % от случаите.Добави коментар