5 места в Тоскана, които си заслужава да посетите с децата

616
5 места в Тоскана, които си заслужава да посетите с децата

Има по нещо и за големите, и за малките пътешественици

Пътешествията са в кръвта на малките деца, които с удоволствие изучават всяка една нова среда, в която ги потопите. А когато комбинирате новото място с техните интереси, „бумът” е огромен. Предлагаме ви няколко дестинации, които ще развълнуват не само децата, но и вас самите.

1/ Вино за родителите и атракциони за децата

В Тоскана ви дебат десетки „винени пътеки”. Една от тях можете да откриете в античния замък Болгери, където по щастливо стечение на обстоятелствата работи и детският увеселителен парк Cavallino Matto.

Паркът не е от най-големите, но пленява с факта, че тук няма да се наложи да чакате на гигантски по размери опашки.

2/ Сревновековие и динозавриВторият маршрут минава между средновековните градове Сан Джиминяно, Серталдо – родината на Джовани Бокачо, Винчи и Волтера – на последното място задължително се отбийте до малкия град Печоли, където е разположен историческия парк. В него са реконструирани в естествен размер повече от 20 000 доисторически животни.

3/ На гости на Пинокио

Това е най-популярният тематичен парк в тоскана, посветен на Буратино. Съседства с история парк Гардзони.


4/ Семеен тимбийлдинг във въжен парк

В Тоскана можете да откриете десетки въжени паркове, насочени към семействата. Тук ви очакват трасета за най-малките и за най-големите. Има и специални семейни трасета.

5/ Воден парк

Последното ни предложение е свързано с водата, т.е. основният атрибут на лятото, като изключим слънцето. Аквапаркът е любимо място на всички по време на горещините. В Тоскана има доста известни аквапаркове. Например, Аквапарк Aqua Village във Аквапарк Aqua Village в Чечине.Добави коментар