5 г. затвор за жесток баща

144
5 г. затвор за жесток баща

Вързал за кол и бил три денонощия 5-годишния Рангел

Петте години затвор за Димитър Дончев, който миналото лято върза за кол и би три денонощия 5-годишния си син Рангел, бяха потвърдени от Окръжния съд в Пловдив. Решението на магистратите е окончателно и не може да бъде обжалвано. Още пред Районния съд Дончев се призна за виновен и така намали с 1/3-та присъденото наказание от 7 години и половина затвор.

Той обаче не остана доволен от решението на районните съдии, които постановиха, че трябва да лежи 5 години ефективно и обжалва пред Окръжния съд присъдата. На 25 октомври втората инстанция потвърди категорично решението на колегите си, като се обоснова, че Дончев е бил изключително жесток към собствения си син.

Историята в Съединение започнала на 9 септември 2012 г. вечерта. Дончев оставил портмонето си с 50 лева в него на масата в една от стаите на къщата си. По-късно същата вечер той потърсил парите, но не ги открил. Попитал сина си Рангел къде е портмонето и детето признало, че го е взело, но не помнело къде го е оставило.

Бащата търсил парите из цялата къща и двора, но не ги открил. Към 21 часа двама съседи отишли на гости на Дончев и чули как таткото се оплаква, че синът му е загубил 50 лева. Пред тях бащата започнал да налага детето с юмруци и шамари, докато не му потекла кръв от нослето. Гостите спасили Рангел от побоя, но след като към полунощ си тръгнали, таткото съблякъл детето голо и вързал ръчичките му със сизал за метален кол за пране в двора на къщата.

През цялото време Димитър крещял на сина си: „Къде са парите? Къде прибра парите, бе? Къде ги скри? Къде са 50-те лева?”, псувайки на майка собствения си син. Взел пръчка от двора и започнал да налага момченцето, като крещял, че ще го спука от бой. От носа на Рангел отново потекла кръв, започнали да кървят и ръцете му. Завързан и гол в тъмния двор в полунощ, с разкървавен нос и ръце, детето плачело и треперело от студ и страх, но това не умилостивило подсъдимия.

След няколко часа той все пак освободил сина си, но мъченията продължили още два дни. „Ако трябва, ще го утрепя, мой си е”, казал Димитър на съседка. Накрая комшии повикали полиция. Униформените намерили Рангел вързан за металния кол в двора. Те освободили детето и повикали Бърза помощ, а след това малкият бил настанен в кризисен център. По-късно детето било изпратено в дом в Зелениково, където с него работел психолог. Пред специалиста Рангел обяснил как баща му го биел и определил татко си като „лош човек”.

Димитър Дончев извършил новото престъпление в условния срок на свое старо осъждане за кражба. Затова магистратите постановиха освен 5-те години по новата присъда да излежи ефективно и още 18 месеца от предишното си осъждане, посочва вестник "Монитор".Коментари

Коментар: 4

Трябва да се гласува смъртно наказание за подобни твари.Опропастяват човешки животи и след това просто си се признават за виновни и не защото са се покаяли,а точно за да намалят и без тоеа смешните наказания!Влизат си на топло за да си полежът,поживеят годинките на наш гръб и излизат още по-големи престъпници.

Коментар: 3

поне 50 години да гние там

Коментар: 2

Trqbva da se promenqt zakonite! Tezi prisadi sa smeshni za storenoto!

Коментар: 1
k

dano da pune tozi neshtastnik,pet godini sa malko za takuv izrod.Zaslujava linch!Gadi mi se ot takiva jalki sushtestva.


  • 1

Добави коментар