4 въпроса: Готови ли сте да станете родители?

190
4 въпроса: Готови ли сте да станете родители?

Дори майките-супергерои признават, че грижата за децата трудно се съчетава с напрегнатата работа

Независимо от това, дали сте решили да забременеете на 20 или на 30 години, или предпочитате да прекарате живота си без деца, няколко са основните въпроси, които могат да ви ориентиране при взимането на решение.

1. Готова ли съм да отложа или да прекъсна своята кариера?

Дори майките-супергерои признават, че грижата за децата трудно се съчетава с напрегнатата работа. Затова бъдете честни: шансовете да станете част от 1 % от майките, които успяват да съвместят работа и семейство, са малки.

Ако сте се решили на дете, оценете по достойнство цената, която ще трябва да платите.

Ако ще се борите на два фронта - кариера и деца, тогава стресът ще е двоен.

2. Готов ли е партньорът ви да стане баща?

Едно от разпространените женски заблуждения се отнася до мъжете: Ще му кажа, че съм бременна и той ще започне да се държи както се предполага".

Не всички сценарии са такива. Възможно е партньорът ви да не е готов за такава отговорност. Някои мъже приемат бащинството като край на бъдещето си.

Бъдете честни и обсъждайте открито въпроса за децата. Не планирайте наследник, ако партньорът ви не е готов и често избягва подобни разговори.

Не е малък процентът на двойките, които се разпадат, именно заради появата на детето.

3. Как се отнасяте към затворничеството?

Ако обичате да се срещате често с приятелки, да ходите на гости и на купони, ще трябва да позабравите за тях за минимум година.

Новите познати ще бъдат колеги-майки, а вечеринките ще прекарвате край пясъчника на детската площадка.

4. На каква възраст искате да станете родители?

В наши дни медицината позволява да се ражда с минимален риск в различна възраст. Поради това 20-те години не са задължителен период за сдобиване с наследник.

С напредването на възрастта човек става по-търпелив и по-мъдър.

Преценете сами за себе си кога можете да забременеете, без да обръщате внимание на остарели разбирания и чужди оценки.Добави коментар