3 начина за спешно подобряване на настроението

100
3 начина за спешно подобряване на настроението

Сигурни сме, че не са ви чужди ефектите на шоколада върху настроението. Преди да разопаковате станиола на поредното блокче обаче, имайте предвид, че има и други стратегии за спешна доза „радост”, които могат да ви изненадат.

Облечете любима дрехаЗахвърлете онези износени джинси и си облечете някоя рокля или друга любима дреха. Британски психолози твърдят, че една малка промяна в гардероба може да допринесе много за повишаването на настроението.

Начинът, по който се обличаме, влияе и на отношението ни към живота – ако носим позитивни, привлекателни и „умни” дрехи, има вероятност и да се държим по този начин.

Гледайте тъжен филмНово изследване показва, че хората, които гледат трагични филми, се чувстват доволни от живота си и са щастливи. Може и да ви звучи странно, но сълзливите кадри ще ви накарат да оцените добрите неща в собственото си битие. Комедиите също действа – те ще ви разсеят и развеселят, съветва woman.bg.

Целунете някогоЦелувката води до освобождаване на невротрансмитера окситоцин, който има успокояващ ефект, намалява стреса и действа като естествен антидепресант.Добави коментар