3 качества от полза за всеки родители

207
3 качества от полза за всеки родители

Те са ключови за оцеляването

Родителите като супергерои притежават много свръхспособности. Те могат с бърз рефлекс да уловят падащо от люлката дете, след тежък работен ден да се заемат с шиенето на костюм, с един поглед да преустановят детска истерия и т.н.

Има качества обаче, които са важни за всички ни. Особено за тези, които са майка или баща.

1/ Търпение
Повярвайте, ще ви трябва много търпение, когато имате деца. Плачещото дете може да ви изкара от нерви и да ви се прииска да разбиете с глава бетонна стена. Нормално е да губите търпение от време на време. Не изпитвайте чувство на вина заради това.


Правилното решение в кризисни моменти е да оставите за 5 минути детето на безопасно място – например леглото, или да го дадете на друг член на семейството, да излезете от стаята и да се съсредоточите върху успокояването на нервите си. Подишайте дълбоко и пребройте до 50 и обратно.

2/ Чувсто за хумор

Всяко дете е способно да каже неща, от които да ви настръхнат косите. Не ги възприемайте буквално. Имайте чувство за хумор. Ако приемате всичко насериозно, това е вредно за здравето ви.

3/ Умение да се чака
Не го бъркайте с търпение. Става дума за моменти като: да не бързате да слагате детето да сяда, да го захранвате с храни, които са препоръчителни за предлагане в по-късни месеци, да му слагате възлавница в леглото и т.н. Дайте време на детето да се развива със своето темпо. За всичко има време.Добави коментар