15 млн. за приемна грижа

104
15 млн. за приемна грижа

Толкова са предвидени за проекта "Приеми ме"

Над 15 млн. лв. по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" са предвидени за проекта "Приеми ме", който ще бъде изпълняван от тази есен до 2014 г. от Агенцията за социално подпомагане. Това съобщи Дарина Янкова, заместник-изпълнителен директор на агенцията, която участва в регионална среща на приемни семейства от областите Велико Търново, Габрово, Търговище и Смолян.

В момента в страната около 700 са приемните семейства, в които са настанени близо 600 деца от институции. Целта на проекта е да се увеличи броят на приемните семейства, като се развие приемната грижа като социална услуга, предоставена от общините.

Грижата за децата, които се извеждат от институциите ще бъде акцент в дейностите, подчинени на Националната стратегия за деинституционализация на социалните грижи за деца в риск и в неравностойно положение, посочва БГНЕС.

Предвижда се в рамките на проекта да бъде разработена финансова стойност на тази социална услуга, за да може тя да стане държавно делегирана дейност на общините.Добави коментар