14 неща, които дразнят партньора

283
14 неща, които дразнят партньора

Променете някои навици, за да не създавате напрежение и конфликти в семейния живот

Да, никой не е съвършен. Но трябва да започнете да слагате нова ролка тоалетна хартия, когато старата свърши, да затваряте капака на тоалетната чинияq както преди 10 години, и да, хвърляйте дрехите в коша, не до него.

Онлайн изданието Houzz.com прави запитване към семейни двойки кои са най-честите причини за ябълката на раздора между тях. Оказва се, че има дребни неща, които ядосват партньора ви.

Кои са те? Представяме ви няколко ежедневни дейности, които трябва да започнете да прoменяте, за да си спестите излишни караници.

Научете кое къде е и къде да трябва да бъде прибрано

Не знаете къде е захарта? Добре, все пак това е и вашият дом, направете заедно малка инвентаризация или етикирайте всичко, докато се научите. Освен това, който последен изяде или изпие нещо, изхвърля кутията в кошчета, а не я прибира обратно в хладилника.

Затваряйте вратите на шкафовете и чекмеджетата

Къщата ви обитавана ли е от духове? Ако не е, значи проблемът с отворените вратички е при вас. Просто ги затваряйте, а ако искате да виждате какво има вътре, сложете прозрачни.

Мийте съдовете

Вече сте възрастен човек и може да измиете чиниите, след като сте се нахранил. Отнема съвсем малко време, а освен това мивката няма да е пълна с мръсни съдове.

Моите инструменти не са за всичко

Не е изобщо приятно да видите как ножицата ви за подрязване на цветята влиза в употреба за прерязване на кабел или за разрязване на пиле. Затова просто се разберете за инструментите и личните вещи и се консултирайте дали може да ги ползвате.

Мръсните дрехи отиват в коша за пране, а чистите на закачалката

Не сте малки и няма извинение да хвърляте дрехите си по земята. Освен това мястото им не е на стола или на дръжката на вратата. Просто се научете да ги прибирате.
 

Не оставяйте писма, вестници или списания в пощенската кутия

Знаете, че там се пускат и важни писма, сметки, известия. Затова я отваряйте поне веднъж седмично.

Гасете лампата, когато излизате от стаята

Знаете ли, че осветлението може да бъде един от най-големите консуматори на енергия (освен ако не сте с LED крушки)? Затова просто натиснете копчето.

За последен път – затваряйте капака на тоалетната

Децата оставят вдигнат капака, а кучето пък се оказва, че иска да пие вода оттам. Освен това пръскащата вода от пускането на водата я чисти не друг, а партньорът ви.

Затвяряйте вечер прозорците и вратите

Шансът да бъдете нахапани от комари е много по-малък, ако затворите прозорците и вратите.

Връщайте на място кърпата от банята

Още повече тази на партньора ви. Не е приятно след душ да седите без хавлия с капеща от вас вода.

Събувайте обувките си или ги избършете на изтривалката

Няма отговор като "Обувките са чисти". Винаги ще нанесете мръсотия с тях. Просто ги събуйте…Добави коментар