13-годишна с 8 брака

103
13-годишна с 8 брака

Невръстната ромка дори не помни имената на мъжете си

13-годишна девойка от силистренско село има вече 8 съпрузи, разкриха социални работници от Добрич.

Преди няколко дни в дирекция "Социално подпомагане" в Добрич по телефона се обадил мъж, който съобщил, че семейство от добричко село се опитало да купи дъщеря му. По-късно се установило, че на телефона е бил не бащата на момичето, а чичо му. Социалните работници посетили веднага въпросното добричко село и направили проверка във въпросното семейство. Те обаче останали шокирани от информацията, че девойката вече е омъжена за сина на семейството, пише "Монитор".

“Свекърът и свекървата се грижат добре за булката. Самата тя също се чувства добре. Установихме още, че младоженецът е 8-ият пореден съпруг на момичето”, съобщи временно изпълняващият длъжността директор Веселин Гочев. В разговорите между непълнолетната младоженка станало ясно още, че момичето било омъжвано 7 пъти от собствените си родители.“

Водели я в различни семейства, омъжвали я, оставяли я при поредния си съпруг за около месец и после си я прибирали обратно”, казаха още социални работници.

Момичето не е сключвало граждански брак, но е омъжвано по ромските обичаи - имало е булчински рокли и тежки сватби. Иначе не може за толкова краткия си живот да се омъжи и разведе цели 7 пъти, коментират социални работници.На осмия път обаче явно схемата на роднините нещо се пропукала. Може пък момичето този път да си е харесало новия съпруг и да не иска да се върне в Силистренско и вероятно заради пари чичото решил да се жалва на социалните работници. Пред тях невръстната булка признала, че дори не може да си спомни имената на всичките си "съпрузи" от предишните си “сватби”.

Последвайте ни и във Фейсбук.Добави коментар