12 минути седмично

75
12 минути седмично

Толкова тренировки са нужни, за да се поддържате в добра форма

Тренировки 12 минути в седмицата - едва ли ви звучи непосилно. Дори и хората, които водят заседнал начин на живот, не биха се уплашили. Норвежки учени твърдят, че ако отделите само по 4 минути 3 дни в седмицата, можете да поддържате тялото си в добра форма.

Добре известен е фактът, че редовните физически тренировки водят до увеличаване на нивото на усвояване на кислорода в организма. А това, от своя страна, е всепризната мярка за добра кондиция. Досега обаче специалистите не бяха единодушни колко продължителни трябва да бъдат упражненията и каква точно да е тяхната интензивност.

Трикове за секси дупе

Преди броени дни норвежките учени дадоха отговор на този въпрос. Екипът установи, че са достатъчни само няколко сеанса с продължителност 12 минути в седмицата, за да бъде значително увеличено нивото на усвояване на кислорода в организма, посочва БНТ.

Учените провели експеримент, който показал, че 4-минутни упражнения с 90-процентно натоварване на сърцето 3 пъти седмично подобряват кръвното налягане и поддържат тонуса на тялото. Тези "експресни" упражнения много лесно могат да бъдат включени във всекидневието на хората, водещи застоял живот.Добави коментар