10 семейни правила, които да нарушите

245
10 семейни правила, които да нарушите

Разкъсайте на парчета мнението на другите

1. Никога не си лягайте гневни.
Според психолога Елизабет Ломбардо, когато гневът ни е комбиниран с умора и стрес, по-добрият вариант е да отложим разрешаване на конфликта. Наспете се и на следващия ден овладейте гнева си!

2. Винаги бъдете 100 % честни.
В една връзка винаги има неща, които е по-добре да запазите за себе си. Не става дума само за детайли със съвременна дата, а и за минали преживявания и опит.

3. Никога не отивайте на почивка без половинката си.
Напротив, самостоятелната почивка дава отлична възможност да презаредите и да се върнете с усмивка към любимия/ата.

4. Ако се карате, чака ви развод.
Всъщност, според проучвания двойките, които избягват да влизат в конфликт, са по-застрашени от развод от двойките, които често се карата. Най-важното при този тип разговори е да намерите начин да общувате здравословно и продуктивно.

5. Веднъж щом се родят децата, те застават на първо място.
Според Ломбардо, много често срещана картинка е точно двойката, която забравя за собствените си романтични отношения, ръководени от идеята, че на първо място са само децата. Когато връзката ви е топ приоритет, вие помагате не само на себе си, но и на децата си. Така последните могат да вземат пример от вас – да се научат, че човек трябва да се грижи да бъде щастлив и удовлетворен във всяка една ситуация.6. Никога не спете в отделни легла.
И защо не? Ако съпругът хърка, наподобявайки мечка? Добрият сън е от значение за състоянието на отношенията в двойката. Когато единият си недоспива, дали скандалите няма да се нороят от само себе си?

7. Родителите не могат да имат хобита.
Грешна представа и очакване, които често водят до чувство за погрешно взето решение и неудовлетворение от настоящия начин на живот. Задължително преследвайте личните си интереси и си намерете занимания, на които се наслаждавате както вие, така и партньорът ви.8. Искрата я няма, прокълнати сте
Много двойки още в началото са напълно наясно, че чувствата им няма да са все така силни. Други пък вярват, че щом искрата угасне, е време за развод и търсене на ново възпламеняване. Дългите връзки се крепят не само на емоцията, а на чувството за общност, доверие и отдаденост.

9. Когато стане скучно, лошо.
Какво лошо има в това животът да е сигурен, предимно предсказуем и отпускащ? Нима предпочитате постоянно да очаквате неочакването и да се влияете от постоянните промени в настроението и намеренията на партньора ви? Последното след известно време уморява. Не може да се живее вечно на скорост.10. Налага се от време на време да правите секс, само защото на нея/него й се прави.
Това е предимно проблем, пред който се изправят жените. Особено за младите майки, които се оказват след раждането с цял списък задачи за изпълнение. Дали сексът трябва да присъства там просто като задължение? Не. Удовлетворието на мъжа до вас не може да бъде единствена причина да правите секс. Сексът е за двама ви, категорична е Ломбардо.Добави коментар