10 съвета за уморените от живота

299
10 съвета за уморените от живота

Първа точка от плана: Това не е краят!

Малцина са тези от нас, които не са били нагнати от чувството, че всичко им е омръзнало. В такива моменти нямаме сили за нищо! Иска ни се да се скрием от света. Как може да се преборим с такова настроение?

По правило, „умората от живота” възниква на фона на някакъв нерешим проблем, към който се присъединяват още няколко или много неприятни и вгорчаващи деня ни дреболии. Тогава започва да ни се струва, че нямаме сили за повече и че сме уморени от живота. Именно в този момент е важно да успеем да си помогнем, за да не стигнем до тежки диагнози като депресията или пък престъпването на прага на кабинета на психолога.

1. Отвличайте се от проблема. Понякога е необходимо само да се отдалечите на прилично разстояние от неспокойната ситуация, да се огледате встрани, да отвлечете ума си и ще погледнете по нов начин на проблема. Такова презареждане на „картинката” ще ви зареди с нов прилив на сили.

2. Спорт! Физическата активност ни помага да се освободим от „негативните хормони”. Особена способност да повлиява добре нервната система има плуването. Ако сте преизпълнени с нетърпимост и негативизъм, може и да потичате – също помага!

3. Необходими са ви положителни емоции. Ще ги получите като общувате с приятели, четете книги, гледате филми или като отидете на концерт. Има случаи, в които едничкото пребиваване на тишина на брега на езеро е способно да ви зареди с оптимизъм и да ви даде тласък да продължите напред.

4. Помощ от приятел. Ако започвате да усещате собствената си значимост, помагайки на другите, това ви дава надежда, че не живеете напразно - от вас самите зависят здравето и живота на други хора.

5. Не посягайте към алкохола. Той няма да реши проблема ви – напротив, лишава ви от бързото откриване на решение, тъй като замъглява мисленето и притъпява волята. Да не говорим, че отнема от здравето ви.

6. Храната притежава свойството да влияе на мирогледа ви. Добавете в менюто си повече витамини, а мазната храната – изхвърлете. В много плодове и зеленчуци се съдържат вещества, които ни карат по естествен път да се чувстваме щастливи.

7. Дайте израз на емоциите си. Не си струва да трупате обиди и негативи вътре в себе си. Споделете ги. Разкажете на приятел, че сте уморени от живота, разкажете с детайли какво точно ви кара да се чувствате така.8. Намерете си ново увлечение.Щом живота толкова ви е омръзнал, следователно няма какво да губите. Пробвайте нещо ново! Научете се да карате сърф, да скачате с парашут, да рисувате или пък да пеете.

9. Нова цел. Тя е отличен стимул да продължите напред. Не е задължително да разполагате със строг план за завладяване на света, започнете с малки стъпки – например, ремонт на дома си. Новата обстановка ще ви повлияе добре.

10. Помощ! Ако нищо не е способно да ободри вътрешния ви свят, не се възпирайте от призива за помощ, отправен към специлаист – психолог или други консултант. Повярвайте, не сте първият, нито последният човек, който се е уморил от живота, но радостта е тази, която можете и е необходимо да си възвърнете!Коментари

Коментар: 1

НАмерете си любовник!


  • 1

Добави коментар