10 неща, които наистина здравите хора правят преди 9 сутринта

188
10 неща, които наистина здравите хора правят преди 9 сутринта

Има няколко неща, които можем да научим от тези от нас, които са изключително здрави, за да пренапишем сутрешната си рутина изцяло

Звънва алармата ни. Натискаме снуз бутона. И така няколко пъти всяка сутрин.

След това нямаме време за губене, скачаме от леглото, тичаме под душа, лутаме се из дома полуоблечени и излитаме от вкъщи с кафе в ръка. По принцип повечето от нас така преживяват сутрините през целия си живот.

И всеки път си обещаваме, че утре ще е по-различно...

Въпреки че този вид сутрешна рутина ни дава няколко допълнителни мига сън, експертите твърдят, че започвайки деня по този начин и с такъв стрес просто не е здравословно.

Това ни задава хаотичен тон, излишен стрес и напълно подкопава всяка добра инициатива, която сме предвидили за останалата част от деня.

Има няколко неща, които можем да научим от тези от нас, които са изключително здрави, за да пренапишем сутрешната си рутина изцяло.

1. Определете графика си на сън и се придържайте към него

Преодолейте сутрешния хаос, като си зададете график на съня – лягане и ставане в точно определени часове. И се придържайте към него.

Това може да ви изглежда като нещо задължително за децата, но е изключително важно и за възрастните. Телата ни се нуждаят от пълноценна почивка, която стартира и приключва в един и същи час.

Липсата на график на съня само цеди енергията ни. Така че определете си нова рутина. Ще се изненадате колко бързо тя ще се превърне в навик. 

2. Ставайте рано - още в 6 часа сутринта

Осигурете си достатъчно време, за да постигнете сутрешните си цели - това ще промени изцяло ритъма на деня ви.

Едно малко нещо сутрин – като например да станете веднага след алармата – ще ви помага да следвате този импулс през целия ден.

3. Пийте много вода

За никого не е тайна, че водата буквално изстрелва метаболизма ни.

Ако урината ви е тъмно жълта на цвят, това означава, че сте дехидратирани. Водата помага за регулиране нивата на натрий в организма ви.

4. Правете упражнения

Сутрешните упражнения ще ви осигурят надежден тласък от енергия за целия ден, а дори и лека тренировка ви носи усещане за постижение.

Вижте още: Четири начина да хакнете ума си, за да се чувствате по-здрави

5. Балансирайте закуската си

Дайте на тялото си енергията, от която се нуждае, за да получите един активен ден.

Не пропускайте закуската и наблегнете на протеините и добрите мазнини сутрин, които можете да си набавите от яйца и авокадо или купа овесена каша с боровинки и грозде.

6. Медитирайте

Има различни форми на медитация, но сутрин - точно след събуждане или упражнения - е идеалното време за това.

7. Четете

Четенето сутрин може да има редица ползи - от създаването на пространство за себе си през облекчаване на стреса до вкарване на мозъка в режим на работа.

8. Водете си дневник

От воденето на дневник също има много ползи. Ако го правите сутрин, това ще укрепи вашата самодисциплина и увереност, които ще ви съпътстват през целия ден.

9. Слушайте музика

Музиката активира мозъка и го настройва на положителна вълна.

10. Кажете на някого "Обичам те"

Показването на вашата благодарност и обич носи огромни ползи за здравето. Да не говорим за факта, че малко любов, независимо дали е романтична или само между приятели, помага за облекчаване на стреса и прави денят ви по-хубав. Добави коментар