10 неща, които да правите с детето си през лятото

162
10 неща, които да правите с детето си през лятото

Събрали сме за вас 10 неща, които да правите с детето си през лятото, които ще бъдат приятни и за вас и са част от процеса на възпитанието и изграждането на здрава връзка с децата.

Лятната ви отпуска е идеален момент да прекарате време с децата си, да помогнете за развитието им, да бъдете пример за тях, да ги зарадвате, да създадете общи спомени, да им осигурите вълшебно, щастливо детство.

Забавлението може да върви ръка за ръка с образованието и възпитанието на детето през времето, което ще прекарате заедно. През изминалата година мерките и ограниченията, налагани с цел овладяване на разпространението на Ковид-19, оставиха за различни периоди от време детските градини и училищата затворени.

Времето, което сте прекарали вкъщи с децата си в тези моменти, е различно. То е натоварено със стрес от хоум офиса и несигурността и няма стойността и полезността на взаимодействието и забавленията с децата ви. Събрали сме за вас 10 неща, които да правите с детето си през лятото, които ще бъдат приятни и за вас и са част от процеса на възпитанието и изграждането на здрава връзка с децата.

  1. Четете книги. Те са прозорец към света и това не е клише, а истина, доказана от реалността.

  2. Включете се в доброволческа инициатива. Усещането, че правиш добро, дарява щастие. Детето ви ще съумее да се почувства полезно, да овладее добродетели. А вие ще бъдете пример за него, възпитавайки с дела, а не с думи.

  3. Организирайте си пикник в планината. Насладете се на чистия въздух. Не пропускайте да почистите след себе си. Така безмълвно възпитавате колко е важна грижата за природата.

  4. Научете чужд език. Има достъпни онлайн курсове, които може да посещавате заедно с детето си от дома.

  5. Посетете музей, съобразен с възрастта на детето.

  6. Организирайте кратък уикенд на непознато място само за вас. Пътуванията изграждат спомени.

  7. Научете детето на игрите от вашето детство. Така съхранявате традиции и родова памет.

  8. Посетете зоологическата градина. Децата обичат животните.

  9. Закупете комплекти за рисуване и се занимавайте заедно.

  10. Обичайте се.

Някои от забавленията и дейностите са напълно безплатни, други ще изискват минимални вложения, трети – повече средства. Ако не разполагате с финансови възможности, може да изтеглите кредит онлайн, бързо, сигурно и без поръчители като този от TBI Bank.Добави коментар