10 навика на най-щастливите двойки

51
10 навика на най-щастливите двойки

Вижте кои десет навика запазват щастието на двойката за дълги години

Щастливите взаимоотношения в една двойка не се случват случайно. Нужно е двама емоционално здрави и любящи хора да се заемат здраво със задачата да бъдат най-добрите партньори в живота.

Вижте десет навика, които запазват щастието на двойката за дълги години, според експертите.

1. Те ​​винаги целуват партньора си за „здравей“ и „довиждане“

Далеч не е безсмислен навик - това ще гарантира, че можете да се свържете, дори и само за миг, най-малко два пъти на ден.

Много хора в нещастни взаимоотношения казват, че не могат да си спомнят кога са спрели да се целуват при поздрави и сбогувания - нещо, което преди това се е случвало без усилие.

Когато отделите време, за да се погледнете в очите и да се целунете, това показва, че давате приоритет на връзката си, дори и в най-натоварените сутрини или вечери.

2. Те са щедри с комплиментите

"Всеки има нужда от комплименти, а особено желаните идват от парньора – без значение дали сте заедно от 5 или от 50 години.

Достатъчни са и прости неща от рода на "Изглеждаш особено красива днес", посочват експертите пред HuffPost.

3. Те невинаги са на едно мнение, но разрешават разногласията

Ако партньорите не са на едно мнение, това не е проблем. Превръща се в огромна спънка обаче, ако споровете не се разрешават или пък това се прави чрез крясъци, обвинения и други неподходящи методи.

Разногласията са идеалният момент, в който двама души да прояват уменията си за разрешаване на конфликти и на общуване.

4. Те се фокусират върху нещата, които обичат у партньора си, а не върху нещата, които ги дразнят

Тази положителна перспектива, която е тенденция сред най-щастливите двойки в продължение на десетилетия, увеличава топлината, приятелството и чувството за одобрение у партньорите.

Тези двойки също имат проблеми, но дори и тогава те намират хумора в своите различия и работят за постигане на временни компромиси.

5. Те не се срамуват да показват близост

Най-щастливите двойки не се страхуват да показват привързаност един към друг - дори и на обществени места.

Те се държат за ръка, докаго пазаруват в мола или се прегръщат в киното.

6. Те не очакват партньорът им да чете мислите им - те питат за това, от което се нуждаят

Би трявало всеки от нас да знае, че очакването някой да прочете мислите ни е най-точната рецепта за бедствие. 

Най-щастливите двойки открито говорят за своите нужди, без да очакват, че те вече са известни на партньора им. Освен това не очакват тяхната "сродна душа" да има същите нужди като тях.

7. Те прекарват време заедно

В дългосрочните взаимоотношения обичта и сексът не просто се случват, те са част от усилията за култивиране на връзката.

Например, в началото на една връзка повечето двойки не могат да държат ръцете си далеч един от друг. По-късно изглежда, че те не могат да държат ръцете си далеч от телефони или компютри.

Двойките, които превръщат в приоритет времето, което прекарват заедно, показването на привързаност и разнообразяването на сексуалните отношения, определено са най-щастливите.

8. Те се смеят заедно - често

Когато двойките загубят навика да се смеят заедно, връзката им е изложена на риск от загуба на своята радост и дух. Така че не пазете вицовете и смешните истории само за колегите.

9. Те обсъждат своите финанси

Борбата за пари е една от най-важните причини за развод. За съжаление, повечето двойки избягват да говорят за тях, докато паричните проблеми не станат толкова големи, че вече да не могат да бъдат пренебрегнати.

10. Те винаги са от един отбор

Никога не карайте партьора ви да се съмнява, че сте на негова страна. Дори и да сте на различно мнение, винаги го подкрепяйте пред другите.

Собственото си разбиране за нещата можете да му споделите по-късно, но насаме. Добави коментар