Жените паркират по-добре

59
Жените паркират по-добре

Изследване го доказа

Британско изследване опроверга наложения стереотип, като установи, че жените са по-добри в паркирането на колите си от мъжете.

Британската компания NCP, отговаряща за управлението на паркингите, снимала в продължение на един месец 2500 шофьори, докато гарират в 700 паркинга в страната. Резултатите са категорични - жените по-лесно намират място, защото карат по-бавно, докато мъжете шофират прекалено бързо и пропускат свободните места.

Освен това представителките на нежния пол са по-добри в позиционирането на отреденото за паркиране място и в маневрите, пише БГНЕС.

39 на сто от дамите гарират на заден много внимателно, както се изисква в автошколите, спрямо 28% от мъжете. 52% от жените успяват да паркират автомобила си точно в центъра на отреденото място спрямо една 25% от мъжете.Авторите на изследването дават обща оценка на шофьорите в зависимост от представянето им - 13,4 от 20 точки за жените спрямо 12,3 от 20 точки за мъжете.

Единствената област, в която мъжете се справят по-добре, е времето за паркиране - средно16 секунди спрямо 21 секунди за жените. Инструкторът в автошкола Нийл Бийсън, който провел тестовете, казва, че е изненадан от резултатите, тъй като "мъжете като цяло са по-добри в часовете по кормуване". "Но изглежда, че жените запомнят по-добре уроците", призна той в предаване по частната британска телевизия ITV.

"Освен това изследването изглежда опровергава мита, че мъжете се ориентират по-добре в пространството от жените. Мъжете трябва да показват по-голямо уважение към партньорките си, когато става въпрос за паркиране. Фактите го показват", допълва Бийсън.Коментари

Коментар: 1

да бе да да не го е правила жена това изследване. сега ще кажете, че сте по-добри шифоьорки


  • 1

Добави коментар