Защо мъжете толкова харесват блондинки

335
Защо мъжете толкова харесват блондинки

Те им се струват по-млади и по-здрави

Американски учени доказаха, че мъжете наистина харесват повече жените с руси коси, в сравнение с брюнетките, тъй като блондинките им се струват по-млади и по-здрави, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Таблоидът цитира проучване на екип от университета в Минесота. То обхванало предпочитанията на 110 мъже. Учените решили да разнищят проблема с блондинките, след като от други изследвания било установено, че русокосите сервитьорки получавали по-големи бакшиши от брюнетките. Също така мъжете били по-склонни да помогнат на закъсали блондинки, отколкото на брюнетки.

Психолозите показвали на доброволците фотографии на компютърно генерирани жени с еднакви физически данни с руси, кафяви и черни коси. Мъжете масово давали по-високи оценки на дамите с по-светли коси, като ги считали за по-атрактивни и по-склонни към авантюри.

Участниците намирали блондинките за "значително" по млади и здрави на външен вид. Дамите с дълги коси се сторили на участниците по-малко здрави и атрактивни в сравнение с онези със средно дълги фризури.

Добави коментар