Защо мъжете прощават изневерите на съпругите си

820
Защо мъжете прощават изневерите на съпругите си

Може би ... заради чувство за вина

До скоро се смяташе, че мъжете изпитват нетърпимост към изневерите на партньорките си. Ако на изневерите на мъжете се гледаше през пръсти, то аферите на дамите бяха възприемани като нещо недостойно. Да, но учените зад граница опровергаха този мит. Изследване показа, че мъжете в по-голямата си част са готови да простят на неверните си жени.

В изследването взели участие около хиляда и петстотин мъже, които са се сблъскали с изневяра на партньорката им. Учените установили, че 70 % от запитаните обичат по същия начин спътницата си в живота, независимо от проблемите във връзката.

Само 8 % от участниците заявили, че са напуснали партньорката си, без дори да направят опит за скрепяване на отношенията. 92 % отбелязали, че не били убедени, че изневяра е имало, тъй като не са имали възможност да хранат партньорката си в крачка. Те твърде силно държали на връзката си, за да се повлияят от изневяра.И все пак, 91 % от мъжете определят кръшкането на жените си като най-лошото събитие в живота им. Само 9 % заявяват, че са им се случвали и по-лоши неща – такива като тежки заболявания, травми или смърт на близки хора.

Учените отбелязват, че нито един от участниците не се е отнесъл към изневярата на жена си спокойно. Почти всички разказали, че това събитие е представлява много силен емоционален шок за тях.

Любопитно да отбележим е, че изследването показва, че мъжете по-рядко стават инициатори на развод заради изневяра на съпругите им, в сравнение с дамите, които установят, че партньорите им имат забежки.

Защо все пак мъжете са готови да простят изневяра?

Може би, защото чувстват своята вина като подбудители на случилото се. Липсата на достатъчно внимание към партньорката е провокирала последната да потърси друг преставител на мъжкия пол. По този начин мъжете оправдават неверните жени и се опитват да ги разберат.Освен това се смята, че жените изневеряват по-рядко от мъжете. Поради това, когато жена се реши да изневери, тази крачка се обяснява с наличието на много сериозни причини.

За мъжката изневяра и парите

Някои рогоносци предполагат, че ако жената изпитва силен сексуален апетит и не получава пълно удовлетворение от съпруга си, е напълно логично да потърси друг любовник.

Изследването показва, че любовта на мъжа към жената след нейната изневяра е възможно да стане по-силна. Мнозина от нас по природа са мазохисти и страданията укрепват чувствата ни към другия човек. А мисълта, че в определен момент можем да загубим любимия ни човек, ни прави още по-привързани към него. Особено, когато си представяме, че той ще попадне в прегръдките на другиго.Добави коментар