Защо арабският мъж може всичко?

180
Защо арабският мъж може всичко?

Защо арабските жени трябва да се забулват?

Защо арабските жени трябва да се забулват? Може би защото арабските мъже са зверове, които не владеят инстинктите си? Ако е така, не е ли по-добре да бъдат водени за верижки, вместо да задушават жените си под забрадки?

Този и други щекотливи въпроси задава ливанската писателка и журналистка Жумана Хадад, пише "Ди Велт":

Макар да не искам да преувеличавам, макар и да съм наясно с различията в скъпия ми арабски свят, не мога да не си задам следните въпроси: защо арабският мъж, който задиря някоя жена, минава за дързък, докато арабската жена, която задиря някой мъж, минава за развалена?

Защо арабският мъж, който си пада по секса, минава за мъжествен, а пък арабската жена, която обича да прави любов, минава за нимфоманка? Защо арабският мъж, който гледа стриптизьорки, минава за нормален, но арабската жена, която гледа стриптизьори, минава за покварена?

На мъжа всичко му е простено

Защо за арабския мъж, който изневерява на жена си, казват, че това били дребни забежки и трябвало да му се прощават, докато за арабската жена, която изневерява на мъжа си, казват, че вършела смъртен грях и трябвало да бъде убита с камъни? Защо 50-годишният арабски мъж, който си има 25-годишна любовница, минава за герой, а пък 50-годишната арабска жена, която върти любов с 25-годишен мъж, бива презирана? Защо 40-годишният арабин, който не е женен, се смята за добра партия, а 40-годишната арабска жена, която не е сключила брак, се смята за презряла девица?

Защо за успешния арабски мъж казват, че бил умен, но успешната арабска жена одумват като кариеристка? Защо арабският мъж, който се смее с цяло гърло, минава за самоуверен, докато арабската жена, която се смее на воля, упрекват в безвкусица? Защо на арабския мъж е позволено да прави секс, когато сам реши, докато от арабската жена се очаква да е "невинна" чак до сватбата? Защо арабските мъже могат да носят, каквото си искат, докато от арабските жени се изисква да забулват тялото си?

Извинете, аз съм твърде устата...

Ако на последния въпрос се отговори, че мъжете "не бива да бъдат изкушавани от гледката на женското тяло", означава ли това, че мъжете са зверове и не могат да владеят инстинктите си? А ако са зверове, които не могат да владеят инстинктите си, нямаше ли да е по-добре да бъдат водени за верижка, вместо да задушават жените под забрадки?

Трябва да се извиня за тези некоректни въпроси. Вижте, аз съм арабска жена, която има вроден недостатък: много съм устата. И обичам да се възползвам от това. Така завършва есето си ливанската журналистка Жумана Хадад.Добави коментар