За какво да лъжат бащите

87
За какво да лъжат бащите

И да останат герои за децата си

Който и да е казал, че честността е най-добрата политика, най-вероятно не е имал деца. Всеки баща в даден момент достига етапа, в който трябва да излъже детето си – за негово добро.

Независимо дали искате да скриете минало, което сега, от позицията на родител, не одобрявате, или просто предпочитате да държите детето в неведение за някои неприятни истини, „белите” лъжи са част от ежедневието на един баща, особено когато той държи да е герой в очите на детето си. Най-често се налага:

- Да пранепишеш миналото си: Пиел ли си в гимназията? Разбира се, че не. Бягал ли си някога от вкъщи? Само предположението е скандално! Спортувал ли си? Всеки ден.

- Да покриеш следите си: детето влиза случайно и крайно неподходящо в спалнята. Какво правите ли? Просто се радваш на мама, защото не си я виждал цял ден. Ако детето е достатъчно малко, може да предположи и че си играете.

- Дядо Коледа съществува – факт.

- Всички хамстери (и други домашни любимци) отиват в Рая. А когато конкретният вид позволява, винаги може да бъде заменен с все още „земен” свой двойник.

- Щъркелът носи бебетата – клиширано е, но е достатъчно да спечелиш време. Съпругата ти със сигурност е чела достатъчно, за да знае по-добре как да обясни деликатния въпрос.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
1zqjfi'"(){}:/1zqjfi;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjfi'"(){}:/1zqjfi;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар