Яж чесън

125
Яж чесън

Жените си падат по това

Учени от Карловия университет в Прага и Университета Стърлинг, Шотландия, достигнали след серия от прочувания до странен извод: жените си падат по мъже, консумирали чесън. Според специалистите ароматът му издава, че източникът на "благовония" е здрав.

Известно е, че представителят на семейство Лукови притежава богата гама от полезни за организма свойства. Той е убиец на микробите, но за съжаление оставя неприятен дъх в устата. Това обаче не гони дамите, а напротив - привлича ги, пише в статия на The Daily Mail.

Чесънът е източник на антибиотично, противовирусно и противогъбично действие, уточнява вестник "Новинар" . Съгласно данните, предхождащи изследването, той може да ни предпази от простуда, хипертония и дори някои видове рак. В конкретното проучване взели участие 42-ма мъже, които хапвали солидно количество чесън или поглъщали капсули с чесън. Доброволци от контролна група избягвали консумацията му.

Вижте още: 13 наистина супер храни

За целта на експеримента на "опитните зайчета" били поставени меки подплънки под мишниците, които трябвало да носят в продължение на 12 часа. След това те били раздадени на 82 жени, които трябвало да ги подушат и да определят приятността на аромата и неговата интензивност. Оказало се, че жените оценили като "привлекателна" и "мъжествена" именно миризмата на мъжете, хапвали чесън и поглъщали капсули с луковидния зеленчук.

Учените уточняват, че резултатът бил положителен само в случаите, в които представителите на силния пол били погълнали много чесън. В първия експеримент доброволците сдъвкали по 6 гр чесън - 2 скилидки, в комбинация с хляб и сирене. Във вторият случай приемали само хляб и сирене, а във третия - по 4 скилидки или 12-грамови капсули. Последните доброволци - най-чесновите от участниците в експеримента, най-много допаднали на нежните създания, които били привлечени от "мъжкото" излъчване на източниците им.Добави коментар