Варненките пети по красота

93
Варненките пети по красота

Българските момичета си заслужиха престижната позиция

Въпреки неуспеха на Европейското по футбол, нов списък с най-красивите жени в света доказа, че мъжете в Русия и Украйна имат милиони причини да продължават да живеят с усмивка на лице.

След гола на Уейн Рууни за Англия гражданите на украинската столица Киев несъмнено ще търсят утеха, която може да им предложи единствено нежният пол. Според анкета на "Травълърс Дайджест", цитирана от "Дейли Мейл", най-красивите дами на планетата "без никакво съмнение" живеят в Киев.

"Всяко посещение в града действително предизвиква благоговение. Трудно е да се повярва, че съществуват толкова красиви жени. А за всеки, който смята, че хубавиците са глуповати – украинките са готови на всичко, за да развенчаят тази теория. Жените в страната са много добре образовани и са подготвени да обсъждат с всеки литературни и философски въпроси", коментира в заключението си изданието.

"Сборная" също бе изритана от Европейското. Нейният палач се оказа Гърция – страната, известна с това, че печели по грозен начин на зеления килим. Но мъжете в Москва несъмнено ще имат красиво рамо, на което да ронят сълзи след загубата. Руската столица бе призната за дом на шестите най-красиви жени в света."Това може да изненада поколението от Студената война, израснало със стереотипите, че рускините са предимно обикновени и посредствени. Бърза визита на Москва е достатъчна да промени тези представи. Става въпрос за високи, руси, понякога чернокоси, синеоки богини".

"Но това не значи, че въпросните момичета са лесни за заговаряне. Руснаците могат да бъдат смущаваща тълпа", отбелязва "Травълърс", цитиран от БГНЕС.

По-надолу в класацията се нареждат шведската столица Стокхолм, градоустройствената гордост на Щатите – Ню Йорк и латиноамериканският Париж – Буенос Айрес. А челната петица оформят красивите варненки.

"№5 е българската Варна, чийто черноморски бряг през лятото се пълни с голям брой красавици, излезли за слънчеви бани", отбелязва списанието.Добави коментар