В метрото без панталони

51
В метрото без панталони

Готови ли сте да ги събуете?

Стотици хора по цял свят взеха участие в акцията "В метрото без панталони", организирана от група активисти от Improv Everywhere.

Според организаторите, днес в 60 града по света всички желаещи могат в определено време да дойдат в метрото, да свалят панталоните и полите си и така да се возят в обществения транспорт.

В списъка с участници са множество европейски столици и американски градове. Организаторите на подобни акции разпространяват информацията за тях с помощта на Фейсбук и другите социални мрежи.

На сайта на организаторите са посочени две изисквания към участниците: 1. Да желаят да свалят панталоните си в метрото; 2. Да се държат все едно нищо не се е случило.

В Лондон в "демонстрацията без панталони" са участвали около 150 души, съобщи БГНЕС.Най-голямото подобно мероприятие се очаква в Ню Йорк, където е създадена групата Improv Everywhere. Именно в американски мегаполис се провежда и първата акция "В метрото без панталони" през 2002 г., припомня Би Би Си.

От тогава всяка година в началото на януари се организират пътувания без панталони и поли. През миналата година в Ню Йорк от тази възможност са се възползвали 3500 души. Организаторите не преследват конкретни цели, те твърдят, че тяхната главна цел е добре прекараното време.

"Същността на Improv Everywhere е да се веселим. Ние изцяло сме предани на идеята за организиран купон. Нашата задача – да организираме весели развлечения за участниците, тези, които ни виждат и тези, които четат за нас на нашия сайт", се посочва на сайта на групата.

"Искаме да покажем, че не е задължително шегите да са свързани с унижения или конфузи. Те могат да накарат някой да се разсмее или усмихне. Или да се спре и с нови очи да погледна на заобикалящия ни свят", заявяват нюйоркските организатори.Добави коментар