Тиквените семки правят мъжете потентни, а бирата – импотентни

293
Тиквените семки правят мъжете потентни, а бирата – импотентни

Омега-3 мастните киселини имат положителен ефект върху потентността

Има редица продукти, които запълват дефицита на тестостерон в мъжкото тяло, заяви руският диетолог Елена Соломатина за „Вечерна Москва“. Според Соломатина храни, богати на добре усвояем протеин, ще помогнат за увеличаване на потентността: пилешки гърди, нискомаслено извара и говеждо месо, както и яйчен белтък. Освен това, в допълнение към протеините, телешкото месо съдържа витамин В12, който укрепва здравето на мъжете.

За да се повишат нивата на тестостерон, диетологът препоръчва морски дарове, като раци и стриди. Цинкът в тези продукти засилва чувствеността и желанията. Експертът уточнява, че цинкът може да се набави и чрез консумиране на тиквени семки.

Омега-3 мастните киселини имат положителен ефект върху потентността. В допълнение към големи количества протеини, фосфор и цинк, те съдържат холестерол. Именно той се използва от организма при образуването на полови хормони.

Младите мъже се съветват да добавят мазни храни към менюто си, а хората след 35 години се насърчават да консумират растителни протеини, като боб и грах. Соломатина призова мъжете да избягват прекомерната консумация на соя или бира, които имат висок гликемичен индекс. Според лекарят, тези храни спомагат за затлъстяването и понижават нивата на тестостерон.

Млечните продукти, сладкиши, печени изделия, сода и безалкохолни напитки също могат да доведат до ниски нива на тестостерон. Соломатина подчертава, че за потентността и общото здравословно състояние, мъжете трябва да следят храненето си, да избягват стреса и да спортуват. Според психологът и сексолог Сергей Ланг, храни като рукола, морски дарове и кафе могат да действат като афродизиаци.

Добави коментар