Татуирай си коса

268
Татуирай си коса

За да се пребориш с оплешивяването

Загубата на косата при мъжете е доста често срещан проблем и хиляди мъже по света търсят всякакви начини, за да прикрият оплешивяването си. Процедурите по присаждане на коса са прекалено скъпи и едва ли всеки би могъл да си ги позволи.

Вече има нова алтернатива за страдащите мъже. Тя е доста по-евтина, вечна е и единственият ѝ недостатък е, че е свързана с няколко часа болка. Колкото и шантаво да звучи, става дума за татуиране на коса, съобщава Oddity Central.

Идеята за този род татуировки е плод на въображението на Иън Уотсън. Когато бил в средата на двадесетте си години, той загубил брат си и вследствие от стреса започнал да оплешивява.

Притесненията за външния му вид ставали все по-големи, ето защо той решил да потърси нов начин за справяне с проблема, съобщи novini.bg.

Мъжът помолил вдовицата на брат си да му нарисува коса, надявайки се, че точките по главата му ще напомнят за истинска коса. И макар всичко да звучало прекалено невероятно, идеята се оказала не толкова лоша.Днес Иън вече е на 42 години, а Ранбир, вдовицата на брат му, е на 41. След няколко години интензивни проучвания и обучения, те успели да усъвършенстват уменията си и да прикриват плешивостта с мастило.

Лечението се нарича MHT (Micro Hair Technique) и включва нанасянето на различни нюанси мастило върху скалпа, така че размерът и плътността да имитират съвършено къса коса. Иън и Ранбир доразвили напълно идеята и така създали свои клиники в САЩ и Великобритания.

Студиото им в Манчестър бе открито от знаменития фризьор Ади Фелан, който също се подложил на процедурата.Добави коментар