Татковците за секса през бременността

130
Татковците за секса през бременността

Какво си мислят мъжете

Как бъдещите татковци се отнасят към секса, докато партньорката им е бременна? Отговор на този въпрос даде списанието Journal of Sex & Marital, разкривайки подробности от проведено изследване по темата.

Авторите на изследването са стигнали до извода, че мъжете, по правило, стават по-предпазливи спрямо секса, когато партньорката им е бременна. Много от тях не се съмняват, че по време на акта е възможно да увредят детето.

Било изяснено, че мъжете, живеещи с постоянните си партньорки, са били готови да правят секс по-рядко в периода на бременността.

81 % от участниците в анкета са отбелязали точно това решение, изхождайки от собственото си убеждение, че половият акт може да увреди плода или пък да предизвика преждевременно раждане. Мъжете признавали, че ограничението в секса заради бременната партньорка като цяло не повлияло негативно на отношенията им.

В рамките на изследването са взели участие 105 мъже на възраст от 20 до 46 години. Партньорките им били средно в 38-ата седмица от бременността. Лекарите им съобщили, че опасенията им по повод здравето на детето са преувеличени. „Не си струва да се страхувате, че можете да увредите детето – плодът е защитен“, съобщили експертите на мъжете.

За таткото: сексът след раждането


По думите на лекарите, сам по себе си сексът по време на бременността е безопасен, в случай, че самата бременност протича без усложнения.

„Желателно е да избирате пози, при които на жената се прилага минимален натиск. В този смисъл мисионерската поза е най-неудобна“, отбелязват специалистите.

Правите ли секс след раждането?Добави коментар