Сваляч под наем

137
Сваляч под наем

Ако нямате време, но имате пари

Който няма време за свалки, но иска да има жена до себе си, може да ангажира ухажор под наем - срещу 2000 долара месечно. Чуждата самота и липсата на време при едни се оказват доста доходен бизнес за други - поне в САЩ.

В сутрешните пикови часове в метрото гледката е пределно еднообразна - всички са се вторачили в електронните си устройства за информация и комуникация. Особено в Ню Йорк - града с почти 4 милиона несемейни, 37 процента от които никога не са се женили. За много от тях самотата е проблем. За Мат Прейджър обаче тя е доста успешен бизнес.

Прейджър е терапевт, който от две години насам търси партньори на самотните в интернет. Заема се с търсенето на подходяща дама за нуждаещите се господа, които нямат време сами да си организират онлайн-среща. Тя се осъществява едва когато Прейджър, контактувайки в мрежата от името на своя поръчител, се е убедил в достойнствата на избраницата.

Обичайните му клиенти са инвестиционни банкери и брокери, които му възлагат под тяхна идентичност да търси партньорка в интернет. Случва се, макар и рядко, за съдействие да го търсят и жени. "Жените предпочитат да контролират сами нещата и ги предават в мои ръце само с неохота" - казва той.

Бизнесът с хепиенда

Често сравняват Мат Прейджър със Сирано дьо Бержерак - френския поет с огромния нос, омаял братовчедка си Роксана с писма, писани от името на негов другар от армията. Прейджър не смята, че има много общо с героя на Едмон Ростан: "Аз не съм романтик, не пиша любовни писма като Сирано, а имейли. За мен цялата работа е сериозен бизнес, който действително ми доставя удоволствие, но всъщност е и мръсна работа, с която не всеки би пожeлал да се занимава".

Всичко започва в кабинета на терапевта, когато един пациент го моли да му намери подходяща жена, тъй като самият той не може да се справи. Бизнес-идеята се ражда тутакси. Благодарение на професионалната си квалификация Прейджър чете в душите на хората като в отворена книга. Има и опит като сценарист от Холивуд, т.е. знае как се пишат историите с щастлив край.

Правилата при онлайн-свалките

Днес терапевтът в повечето случаи си лежи сам на кушетката в кабинета, гледа си в лаптопа и изследва сайтовете за онлайн-запознанства. "Клиентите ми почти винаги са мъже, които са под стрес, много са заети и от сутрин до вечер не могат да мислят за нищо друго, освен за кариерата си. Нямат нито време, нито желание сами да си организират нещо. А за уикенда искат просто да имат жена до себе си, без усложнения."

В разговорите си с клиентите Прейджър изяснява какъв вид партньорка се търси и изготвя профила на поръчителя. Подчертава, че това е самореклама, за която важат определени правила - текстът да не е твърде дълъг и да не е твърде произволен. Не е достатъчно например, ако някой напише, че много се смее и много пътува. По-добре е да обясни на какво се смее и къде обича да пътува.

Нямат време, но имат пари

Прейджър предупреждава и да се внимава със снимките. "Ако се дефинирам с автомобила си, мога да си сложа в мрежата и снимка с него. Но след това не бива да недоволствам, че жената се е вторачила само в парите и в скъпата кола."

Щом профилът стане готов, започва същинската работа - търсенето на жената-мечта. Прейджър проучва стотици сайтове, анализира поместените текстове и снимки. Ако открие някоя обещаваща кандидатка, й пише, разменят си мейли, докато се стигне и до определянето на среща на живо.

В този момент терапевтът предоставя на клиента си "пищов" с най-важните факти за жената - информацията, събрана от имейлите. Цената на Прейджър е 2000 долара месечно, уточнява profit.bg.Добави коментар