Стоичков: Бях бедно дете

147
Стоичков: Бях бедно дете

Знам какво е да си беден и затова мога да говоря с хората по този проблем, казва Камата

"Аз бях бедно дете и никога няма да го забравя", заяви Христо Стоичков на съвместна пресконференция в Манчестър с френската звезда Патрик Виейра. Двамата са посланици на програмата "Футболът срещу глада" и като такъв Камата пътува за благотворителен проект в Буркина Фасо.

"Знам какво е да си беден и затова мога да говоря с хората по този проблем - разказа Стоичков за визитата си в африканската страна. - В Буркина Фасо спах с бедните хора, помагах им, играх футбол с тях върху голата земя, не върху трева. Това не е нещо ново за мен. Сега имам пари, но се чувствам задължен да покажа на другите, че не съм забравил откъде съм тръгнал..."

В Манчестър единственият българин, печелил "Златната топка", се видя за кратко с Димитър Бербатов и даде много интервюта, едно от които за специализирания африкански сайт "Кикоф", пише в. Труд.

"Футболът в ЮАР се развива бързо, аз говоря често с играчите на "Мамелъди Съндаунс" - някои ми се обаждат всяка седмица", разкри Стоичков, който изведе до второто място отбора на милиардера Патрис Мотсепе.

"Прекарах фантастични месеци в Южна Африка и рабитех с един от най-добрите състави, с които съм разполагал - продължи Камата. - Напуснах при неприятни обстоятелства, но с играчите поддържам чудесни отношения."

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели една от 10-те наградиКоментари

Коментар: 1

както казват, роди ме мамо с късмет, па ме хвърмли на смет


  • 1

Добави коментар