Ще гледаме мачове свободно

68
Ще гледаме мачове свободно

Без заключен пояс с футбол през уикенда

Пропада вариантът да има "заключен" пояс с ма­чове през уикендите, който клубове и БФС обмисляха да въведат. Неяснотите около излъчването на бъл­гарското първенство през новия сезон доведоха до почти сигурно изпускане на срока за заявяване на ча­совете за такъв пояс пред УЕФА.

Вече изглежда ясно - английски, немски и испански футбол ще бли­кат от ефира през уикендите по съ­щите кана­ли, както и досега. Клубовете планираха да "затъмнят" пояс между 16.45 и 19.15 ч в събота, когато се играят поне по 4 мача от Висшата лига, основният пакет от кръга в Германия и италиански двубой.

За родните мачове има само една оферта - от досе­гашния притежател на пра­вата Би Ти Ви. Но това не е предложение, което клубо­вете желаят. Босовете на водещите отбори са против нов контракт с медията заради удържани от нея 1.65 млн. лева по досегашния, пише men.bg.

Четирите софийски клу­ба и "Литекс" са "за" създа­ване на собствен ТВ канал. Но специализираната телевизия ще струва не по-малко от 5 милиона лева и вероятно няма да бъде готова до 12 месеца. "Готови сме да загубим пари, но не и да продължа­ва тази подигравка", кате­горичен е босът на Сла­вия Венцeслав Стефанов.

Президентът на БфС Бо­рислав Михайлов е в чуж­бина и след неговото при­биране ще се разгледа офертата на Би Ти Ви.Добави коментар