Секс заместители

215
Секс заместители

Кои са те?

Едни казват, че без секс още никой не е умрял, а други, че животът без него е немислим. Защо мненията са толкова противоположни и можем ли да заменим секса с нещо друго, ако е възникнала тази необходимост?

Сексът отключва силни и разнообразни процеси в организма. В голямо количество се изработват хормоните, доставящи ни удоволствие (допамин) и подобряващи настроението (серотонин), в кръвта се изхвърлят повече ендорфини (хормоните на щастието), повишаващи чувството за еуфория.

Именно поради това сексът се смята за отлично средство срещу депресия и най-безопасния транквилизатор в света, пише novini.bg. Но тези хормони се изработват не само по време на секс. Мастурбацията също способства за премахване на половото напрежение. И не само тя.

Как да повишим нивото на серотонин?1. Спазвайте специална диета. За повишаване на нивото на серотонин вие се нуждаете от аминокиселината триптофан, съдържаща се в хляба, бананите, шоколада, смокините, захарта, млякото, мазната риба и броколите.

2. Слушайте весела музика. Английският учен Томас Каморо е създал следната формула: S (ниво на серотонин) = P (височина на звука) + Pos (позитивна нагласа) + T (тоналност) + BPM (темпо) + I (приятни асоциации).

3. Изправете се! През 1994 г. учени доказаха, че нивото на серотонина се повишава от социалния статус и чувството за гордост. Началникът има повече от този хормон, отколкото подчинения. Най-лесният начин за повишаване на чувството за гордост е да се ходи с изправен гръб. Нали гордостта са асоциира с хубавата осанка! И затова, изправяйки се, ние ставаме по-уверени в себе си.

4. Приемайте таблетки. В краен случай нивото на серотонин може да се повиши с помощта на лекарствени препарати, но за това задължително трябва да се консултирате със специалист.

Как да повишим нивото на допамин?1. Хапнете нещо вкусно. Нивото на допамин нараства от самия факт, че приемаме храна.

2 Изпушете една цигара. Никотинът също способства за изработването на допамин.

3 Шопинг-терапия. Ходенето по магазините доставя голямо удоволствие, а нивото на хормона зависи не от количеството покупки, а от приятното усещане за пазаруване.

4. Кандидатствайте за някаква игра (например телевизионно шоу) или за някакъв конкурс. Важното е да се стремите към някаква награда.

Как да повишим нивото на ендорфините?1. Яжте повече шоколад. Във Франция дори съществува шоколад с марка “Заместник на секса”.

2. Спортувайте. Физическото натоварване, особено при бодибилдинга, способства за повишаването на тези хормони.

3. Стресът. Доказано е, че след разрешаването на напрегната ситуация организмът също произвежда ендорфини.

4. Изкуството. Гледането на филми, посещението на изложби, слушането на музика, дори собственото творчество, води до изработването на ендорфини.

5. Парите... също предизвикват еуфория.

6. Смехът е най-евтиният, прост и безопасен начин за създаване на хормоните на щастието.Добави коментар