Редовното пийване - полезно

96
Редовното пийване - полезно

Количествата обаче трябва да са ограничени

Редовното отбиване в кръчмата всъщност е полезно, стига човек да се ограничава до две бири или две чаши вино, съобщи в. "Дейли телеграф". Алкохолът си остава един от основните причинители на чернодробните заболявания, но вредата произтича предимно от злоупотребата с него.

Честото, но умерено пиене намалява опасността от омазняване на черния дроб (стеатоза) с до 60 процента, а то причинява много болести. То е препоръчително пред пълното въздържание и дори пред пиенето на съвсем малко алкохол от време на време, твърди доклад на Международния научен форум за изследване на алкохола.

Изследването е направено в Япония. То е обхванало 9885 мъже. Резултатите показват, че омазняването на черния дроб е най-малко сред пиещите умерено. Допълнителни изследвания уточниха, че заболяването е свързано по-скоро с честотата, отколкото с количеството на изпития алкохол.

С най-нисък риск са хората, пиещи три до четири пъти по малко алкохол за три седмици. Затлъстяването има много по-голямо значение за омазняването на черния дроб от алкохола.

Предишни изследвания показаха, че злоупотребата с алкохол води до възпаление на чернодробните клетки, а умереното количество алкохол намалява възпалението. Прекаленото пиене може да влоши затлъстяването.Добави коментар