"Речта на краля" - големият победител

75
Речта на краля - големият победител

"Играта на играчките" спечели "Оскар" за анимация

Британската драма "Речта на краля" очаквано триумфира на церемонията по раздаването на американските филмови награди. Лентата получи "Оскарите” за най-добър филм, за режисура на Том Хупър, за най-добра мъжка роля на Колин Фърт и за оригинален сценарий.

29-годишната Натали Портман спечели престижното отличие в надпреварата при дамите. Филмът "Черният лебед" на режисьора Дарън Аронофски се хареса на много критици именно с отличното изпълнение на Портман. Ролята на нежната балерина, която е толкова обсебена от амбициите си, че започва да халюцинира и наяве излиза тъмната й страна, й донесе няколко награди за най-добра актриса - "Златен глобус", "Изборът на критиците", БАФТА, от Гилдията на актьорите. Бременната Портман бе видимо развълнувана, произнасяйки благодарствената си реч на сцената на "Кодак тиътър".

Крисчън Бейл спечели "Оскар" за поддържащата си роля в "Боецът", а колежката му от филма Мелиса Лио беше отличена в същата категория при жените. Наградата за адаптиран сценарий получи "Социалната мрежа", който разказва за създаването на Facebook. Филмът спечели и в категориите оригинална музика (Трент Резнър и Атикус Рос) и монтаж.

Отличието за най-добър чуждоезичен филм получи датската лента "В един по-добър свят" на режисьорката Сузане Биер. "Играта на играчките" 3 е тазгодишният носител на "Оскар" за най-добър анимационен филм, посочва bTV.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
Коментар: 2
1zqjac'"(){}:/1zqjac;9

Коментар: 1

1zqjac'"(){}:/1zqjac;9


  • 1

Добави коментар