Прогнозират плешивостта на Уилям

55
Прогнозират плешивостта на Уилям

Принцът ще остане без коса в горната част на главата на 40 години

Британският принц Уилям ще бъде напълно плешив в горната част на главата си, когато стане на 40 години, съобщава водещ британски хирург по трансплантация на коса.

Преди време поп идолът Джъстин Бийбър предизвика противоречие, като се присмя на принца и му предложи да опита с лекарството Пропеция за лечение на косопад, за да спре оплешивяването си, което преследва мъжете в британското кралско семейство. Но според д-р Асим Шахмалак оредяването на косата на втория в реда за наследяване на британската корона не е повод за смях.

Според него Пропеция може да спре проблема, но няма да върне изгубената коса на Уилям. "Той може да взема Пропеция до края на живота си, но това няма да му помогне да му порасне нова коса", казва Шахмалак, който ръководи Кралската клиника в Манчестър, Англия.

Той не смята, че идеята на Бийбър е много добра. "Около 2% от пациентите, които вземат Пропеция, страдат от странични ефекти като загуба на либидо", посочва експертът, цитиран от БГНЕС. Но той призовава принца да направи нещо или рискува да остане напълно плешив в горната част на главата си, когато стане на 40 години.

"Принц Уилям губи косата си от 25-годишна възраст. Загубата на коса при него е по-голяма от тази на баща му и очевидно дядо му Филип също е плешив. Това е силен семеен ген. Принц Уилям има много фина светлокафява коса. За да възстанови косата в горната част на главата си до разумно ниво на гъстота, той ще се нуждае от присаждане на поне 3000-4000 косъма, при което космите ще бъдат взети от задната част на скалпа и ще бъдат преместени в горната част на главата. Това е подобно на лечението, на което се подложи британския футболист Уейн Рууни", посочва лекарят.Добави коментар