Презервативите са малки

155
Презервативите са малки

Китайски презервативи не стават на южноафриканци

Съдът в Южно-африканската република отмени сделка, сключена от правителството, за закупуването на голямо количество презервативи, произведени в Китай. Причина за развалянето на договорката станал несъответстващият размер на контрацептивните средства, съобщи АП.

Договорът бил сключен между Министерството на финансите на ЮАР и Siqamba Medical. Конкурентът й Sekunjalo Investments, обаче, оспорила решението пред Върховния съд в Претория.

От Sekunjalo Investments настоявали, че именно нейната продукция, която с 20% превишава размера на китайската, е подходяща за населението на африканската република. Съдията счел аргументите на ищеца за обосонвани и блокирал договора с Siqamba Medical.

В решението се казва, че китайските презервативи са произведени от неподходящ материал, който не е сертифициран от Световната здравна организация (СЗО) и освен това са прекалено малки.

ЮАР е на първо място в света по разпространение на СПИН. По Данни на СЗО, заразените с ХИВ в страната са 5,38 млн. души.Добави коментар