Поведението на сина зависи от бащата

338
Поведението на сина зависи от бащата

Бащи, които са прекомерно заети с работата си, стават причина за поведенчески проблеми при синовете

Бащи, които са прекомерно заети с работата си, стават причина за поведенчески проблеми при синовете, съобщава ABC News, цитирайки американски учени.

Те установили зависимост между заетостта на бащата и лошото поведение на синовете. Учените проследили поведението на деца на 5, 8 и 10 г., чиито бащи прекарвали повече от 55 часа на седмица на работа.

Това се отразило в по-голяма степен на поведението на момчетата – държанието им било по-лошо, в сравнение с тези, чиито бащи работели по-малко от 55 часа седмично, твърди Сара Джонсън, шеф на проучването, цитирана от вестник "Монитор". Лошото поведение се изразявало в агресия, неспособност да контролират емоциите и непослушание.

При това учените твърдят, че ангажираността на майката не се отразява на поведението на момчетата, така както и няма отношение между заетостта на бащата и поведението на дъщерите. Едното обяснение на психолозите е, че майките по принцип прекарват повече време вкъщи. Другото – че отклоненията в поведението на момичетата се изявяват в по-късна възраст.Добави коментар